Jump to content

Sony Xperia Z3 Compact: miért szereti az USA?

2014. 10. 14. 20:00

Sok minden szépet és jót lehet mondani a Sony Xperis Z3 Compactról, leszámítva, hogy egy nagyméretű készülékről lenne szó. Az Egyesült Államokban azonban nem mindenki az iPhone 6 Plus méretű monstrumok megszállottja, így a kicsinyke készülék pozitív fogadtatásban részesült, melyhez hasonlót már láttunk Európában is.

A Sony ezúttal nem működött közre egyik nagy Egyesült Állomokbeli telefonszolgáltatóval sem, így teljes áron vált elérhetővé először az Xperia Z3 Compact, mely kis mérete ellenére is komoly potenciált rejt magában. A független kiadás az egyik legjobb dolog, ami a készülék népszerűségével történhetett.

A technológiai óriás online boltjából megrendelhető Z3 Compact jelenleg 530 dollárra, azaz majdnem 130 000 Ft-ra van beárazva. Ez lényegében megegyezik az európai árakkal.

A készülék specifikáció alapján ez nem is rossz, ugyanis a 4,6”-es kijelzőhöz egy gyors Snapdragon 801 chip és egy 20,7 megapixeles kamera jár. Az élénk színek kedvelői pedig akár világos narancssárga és tengerzöld árnyalatú készülékekre is szert tehetnek, amellett hogy klasszikus fekete és fehér is szerepel a kínálatban.

Mindennek ellenére továbbra is érdemesebb a teljes méretű Z3 vagy Z3v mellett letenni a voksodat, ha a Sony legújabb technológiáira lennél vevő, viszont ha ezek meghaladják az anyagi keretedet, akkor korrekt választás lehet a Compact változat akár.

Forrás: engadget.com

Fotó: theverge.com és phonearena.com

Írta: Ambróz Nóra