Jump to content

A Nokia HERE térképei Androidra

2014. 10. 08. 16:00

Végre megérkezett a Nokia HERE térképszolgáltatása Androidra, mely a Beta időszakban elsőként a Samsung Galaxy készülékeken lesz elérhető. A navigációs alkalmazás hamarosan letölthető lesz a App Store-ból, melynek köszönhetően végre életképes versenytársat kap a nagy népszerűségnek örvendő Google Maps.

Az alkalmazás egyelőre technikailag nem más mint egy egyszerűen felépített béta verzió. Ráadásul a kezdeti időszakban az Android készülékek közül a Samsung Galaxy darabok exkluzív kiváltásága lesz.

A hír érdekessége, hogy mindkét fél részéről sugall egyet és mást. Először is kiderül, hogy ami a Nokiából még megmaradt az egyáltalán nem kötődik szorosan a Microsofthoz, így a Windows Phone-hoz sem. Előttük áll tehát a lehetőség, hogy bővítsék a piacukat minden irányba. Másfelől a Samsung részéről is érdekes húzás, hiszen némiképpen gyengül így a Google szolgáltatásaitól való függőségük.

A Nokia emellett megerősítette, hogy a HERE alkalmazás elérhető lesz az iOS és a többi Android készülékek körében is az idei év vége előtt.

Miért érdemes váltani? A HERE kiemelkedő tulajdonsága, hogy képes nagy részeket letölteni ingyenesen a térképből, melyeket később offline is használhatsz. Ebbe beletartoznak teljes országok is akár. Ilyesmire kevés vetélytárs képes, így nem is olyan rossz dolog az app csere, hacsak nem használsz ugyanemiatt TomTom-ot, vagy az OpenStreetMap-alapú alternatívák egyikét, mint a Skobbler, mely immár a Telenav tulajdona. Emellett a Google Maps is támogatja az offline térképeket, ám ezek kisebb területekre korlátozódnak vagy teljesen hiányoznak.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: nokiarevolution.com és sogi.com.tw

Írta: Ambróz Nóra