Jump to content

6”-os Motorola – az új Nexus 6?

2014. 10. 07. 20:00

Az FCC ideje alatt a Google háza táján újabb és újabb pletykák kaptak szárnyra. Az állítólagosan felbukkant Nexus 9 tablet mellett a készülőben lévő okostelefon részleteiről is egyre többet sejtünk. Ha minden igaz egy 6”-os Motorola gyártmány lesz a Google új zászlóshajója.

Ha hihetünk a keringő szóbeszédnek (olyannyira hitelesnek tűnik, hogy miért is ne tehetnénk?), akkor a Motorola már keményen dolgozik a legújabb Nexus 6-oson, Shamu kódnéven. A 6”-os kijelzővel felszerelt készülék nagyon gyanús körülmények között mutatta meg magát az FCC keretein belül.

További bizonyíték AT&T és T-Mobile támogatás, melyről szintén információk kerültek napvilágra. Sajnálatos módon azonban, ahogy mindig is lenni szokott a Motorola előljárói gondoskodtak arról, hogy az FCC kénytelen legyen titokban tartani a legszaftosabb információkat. Ennek ellenére már csak egy hivatalos, ellentmondó bejelentés cáfolhatná a magasan szárnyaló híreszteléseket. Addig azonban a tagadás hiánya is csak újabb bizonyíték amellett, hogy valóban a Google okostelefonján dolgozik a Motorola csapata.

Ezen kívül a Geekbench teszt adatbázisában is érdekes infók kerültek a felszínre, melyek pontos számokkal támogatják a találgatásokat. A rádió specifikációiból arra következtettek a beavatottak, hogy a GSM verzió jön először (semmi meglepő), ám a Verizon Wireless vezeték nélküli változata sem biztos, hogy lemarad a rajtnál. Végig gondolva az elmúlt hét folyamán megsűrűsödött pletykákat azt mondhatjuk, hogy valószínűleg nem kell már sokat várni a hivatalos bejelentésre azoknak sem, akik nem érik be a kicsusszan információmorzsákkal.

Forrás: engadget.com

Fotó: ipadizate.es és gottabemobile.com

Írta: Ambróz Nóra