Jump to content

Vertu Aster – luxus okostelefon „közepes áron”

2014. 10. 03. 18:00

Ha nem éred be egy szimpla iPhone-nal vagy a Samsung legjobb készülékeivel, akkor ideje, hogy vess egy pillantást a Vertu kínálatára. A luxuskategóriában olcsónak számító eszközök ugyan még ígyis horribilis áron kaphatók, de a specifikációkat látva mindjárt könnyebben érthetővé válik az összeg.

Miután kiadták előző készülékeküket a Signature Touch-ot, a Vertu vezérigazgatója, Max Pogliani megígérte, hogy ha rajtuk múlik, akkor a technológia összeköti az embereket, nem pedig elválasztja.

Ezt úgy látszik nem annyira szó szerint szeretnék megtartani legalábbis, ami a pár napja kiadott Astert illeti. Az elegáns készülék a luxuskategóriában „közepes áron” kerül eladásra. A titániummal borított Android eszköz belseje megegyezik a cég zászlóshajójaként felvonultatott testvéréével, ám egy sokkal finomabb, uniszex külsőt kapott. A kijelző 4,7” 1080pvel, melyet 5,1”-on 117 karátnyi zafírral fedtek be. A borítás alatt egy 2.3GHz négymagos Snapdragon 801 chipset található. A kamerák 13 és 2,1 megapixelesek (korábban a Hasselblad bejegyzett darabjai). Ehhez még további 64 Gb belső tárhely, egy 2,275mAh akkumulátor, elülső oldali sztereo hangzás, NFC, Qi vezeték nélküli töltés és nagyszerű LTE kompatibilitás tartozik. (kivétel Kína, valamiért...)

Ezeket az adatokat látva minden bizonnyal már nagyon érdekel, hogy mennyibe is kerül ez a csillogó készülék. A szomorú hír az, hogy bőven meghaladja az átlag ember keretét, ugyanis 6,900 dollárt avagy 4,200 fontot kérnek érte. Ez megfelel majdnem 1 700 000 forintnak. Lehet jobban jársz egy városi kisautóval...

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra