Jump to content

Az Apple segít megtudni, lopott-e az iPhone

2014. 10. 03. 16:00

A nagyobb értékű tárgyaknál, mint egy óra, egy pénzzel tömött tárca, az irataid vagy az okostelefonod nagyon fontos kérdés a biztonság, főleg ha egyéb anyagi következményei lehetnek a lopásnak. Nem kevésbé kellemetlen, ha más eltulajdonított holmija kerül a kezedbe. Az Apple most segít megtudni, hogy valóban legális készüléket készülsz-e megvenni.

Kijelenthetjük, hogy a lopott okostelefonok piaca virágzik. Ha pedig már valaki ilyen vállalkozásra adja a fejét, akkor nincs is zsírosabb fogás számára, mint egy szép, új iPhone 6-os, mely akár 1000 dollárba, azaz több mint 250 000 forintba is kerülhet hűségnyilatkozat nélkül. Ezt észben tartva az Apple bemutatott egy új, praktikus iCloud eszközt, mellyel te is megvizsgálhatod az éppen megvenni készült eszköz eredetét. Ehhez az iOS 7-ben bemutatott Activation Lock feature-t veszik alapul.

Egyedül annyit kell tenned, hogy beütöd az IMEI avagy sorozatszámot a készüléken és egyből látni fogod az activation-lock státuszát. Ilyen módon megspórolhatod magadnak a kellemetlenséget és nem veszel véletlenül egy lezárt telefont.

Ha a zárolás érvényben van, akkor tájékoztatást kapsz arról, hogy egy Apple ID és egy jelszó szükséges, melyekkel feloldhatod a készüléket, azonban ha nem kérnek tőled ilyet, akkor a kinézett darab valószínűleg kóser.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: wallstreetotc.com és bgr.com

Írta: Ambróz Nóra