Jump to content

Lenka – egy hétig ingyenes a fekete-fehér kamera app

2014. 10. 01. 14:00

Ha szeretsz kísérletezni iOS eszközöd kamerájával, akkor eljött a te időd. A Lenka egy olyan fekete-fehér kamera opciókat kínáló alkalmazás, mely rendesen 3 dollárért kapható, ám ezen a héten ingyenesen kipróbálhatod. Ne mulassz el egyetlen percet sem az október 1-től 7-ig tartó akció során, mellyel az app készítői a 100 000-dik letöltést ünneplik.

A Lenka ötletgazdája nem más, mint Kevin Abosch, aki egyebek mellett viszonylag sikeres a vizuális művészetek, főleg a fotózás terén. Az alkalmazáson látszik, hogy egy profi fotós gondolatai állnak mögötte, így a kiadása óta eltelt néhány hónapban jelentős közfigyelmet kapott.

Az applikáció előnye, hogy nagyon egyszerű használni, mégis könnyű intenzív hatást elérni vele. Maga a felhasználói felület is gusztusos: konszolidált sárga-fekete sémája csakúgy pompázik a fekete-fehér felvétel körül. A Lenka lehetőségei közt egyaránt szerepel a normál- és a magaskontrasztos képek készítése, melyeket egy ide-oda billenthető kapcsoló segítségével érhetsz el.

Legtöbb esetben, ami a képernyőn látszik éppen a felvétel készítése előtt, az lesz pontosan az eredmény is, azonban ha változtatni szeretnél a beállításon, akkor a fényerőt és a fókuszt is könnyen módosíthatod.

Fel kell, hogy hívjam a figyelmet azonban arra, hogy a Lenka csak arra jó, hogy látványos fekete-fehér (szürkeárnyalatos) képeket készíts. Arra nem, hogy az előzőleg elkészített fotóidat színtelenre fakítsd. Ugyanígy nem igazán alkalmas arra, hogy szelfiket lőjél. Elsősorban a lelkes amatőr fotósok igényeit szem előtt tartva készült, akik szeretnének kísérletezni a monokróm árnyalatokkal, mely művészi trükként és dokumentációs eszközként is megállja a helyét.

Ha kíváncsi vagy, de nem szeretnél 3 dollárt fizetni csak emiatt, akkor próbáld ki a héten a Lenkát és dönts később arról, hogy szeretnél-e továbbra is Ansel Adams-et játszani.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: extensions.in.th

Írta: Ambróz Nóra