Jump to content

Microsoft Lumia 735 – október 2-től Európában

2014. 09. 29. 16:00

A Microsoft bejelentette végre: hogy legújabb Lumiája, a 735-ös október 2-án a brit debüttel megérkezik Európába. A hírnek külön jelentőséget ad, hogy ez az első telefon, melyen bemutatkozik Cortana, a Microsoft digitális asszisztense.

Európában az angolok vehetik először kézbe a Microsoft Lumia 735-öt és vele a Microsoft új digitális asszisztensét, Cortana-t. A készülék hűségnyilatkozattal előreláthatóan 20 font lesz, ami 8 000 forintnak felel meg, ám egyelőre azt még nem tudjuk, mennyibe kerül egy független változat. A készüléket magát három héttel ezelőtt jelentették be egy dual-SIM, nem-LTE variáns mellett.

A legfontosabb specifikációk közt van a Windows Phone 8.1 operációs rendszer (Lumia Denim-mel) valamint egy 4,7”-os 720p OLED kijelző. Ezenfelül a Lumia 735-ben egy 1.2GHz quad-core CPU és 8 Gb beépített tárhely van, mely mellé további microSD kerülhet.

A telefonos képkészítés rajongóinak sincs oka elfordulni a 735-től, hiszen őket egy 6,7 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles elülső oldali kamerával igyekeznek elcsábítani. A nagyszerű előlapi fényképezőhöz ráadásul egy speciális app is jár, mely segít abban, hogy elszabadulhasson a szelfiőrület.

A készülék a Microsoft szerint a jövő hónap elejétől minden nagyobb viszonteladónál kapható lesz. A színválaszték pedig ismét tipikusan a Lumia készülékekre jellemző: élénk narancs, zöld és egyéb tarkák, noha néhány konszolidáltabb szín is megejelenik a palettán, mint a sötétszürke és a fehér.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: blog.gsmarena.com és wpcentral.com

Írta: Ambróz Nóra