Jump to content

Fényképezésre kihegyezett okostelefonnal rukkol elő a Panasonic

2014. 09. 16. 11:28

A Panasonic neve szinte mindenki számára ismert, de elsőként inkább a hangrendszerek, televíziók és a háztaartási eszközök jutnak róla eszünkbe, pedig nem ez lesz az első okostelefon amit kidobnak. Az utóbbi időben mondjuk nem sikerült sikeres telefont lerakniuk az asztalra, a két évvel ezelőtti Eluga sorozat is csúnyán leszerepelt.

A Panasonic Lumix CM1 ugyanannyira okostelefon, mint amennyire fényképező, és ez a külsejére is igaz: egy két és fél centis szenzort kapott, ami eléggé dominálja a készülék hátulját. A szenzornak nem kell szégyenkeznie a rendes fényképezőkkel szemben sem, nagyjából egy kategóriában van a Sony RX100 és a Nikon 1 Series kameráival. 20 megapixel felbontású képeket tudunk lőni vele és egy f/2.8 Leica lencse található benne. Van fizikai elsütőgomb és egy manuális vezérlőgyűrű is.

Ami az androidos okostelefon részét illeti a dolognak, semmi meglepőbe nem ütközünk, 4,7 hüvelykes, 1080p felbontású kijelző csücsül az előlapon, alatta pedig egy 2,3 GHz-es Snapdragon processzor dolgozik, 2 GB RAM-mal megtámogatva. A tárhely alapjáraton 16 GB, de bővíthető microSD-vel 128 GB-ig, ami jól jöhet, ugyanis a kamerával 4K videókat is rögzíthetünk.

Az biztos, hogy nehéz lesz összekeverni egy tradicionális okostelefonnal, ugyanis a CM1 21 mm vastag, azaz kész kis téglának tűnik a mai vékony készülékek között. Nem tűnik rossz terméknek így elsőre, hogyha nem lesz gond a képminőséggel (és miért lenne?), akkor egyben kapunk egy korrekt fényképezőt és egy Android 4.4-es okostelefont. Az ár húzósnak ígérkezik, 900 euróért fog a boltokba kerülni novemberben, egyelőre csak Franciaországban és Németországban. További képeket a The Verge oldalon lehet találni a készülékről.

Forrás: theverge.com / fotó: theverge.com