Jump to content

Sapphire Edition-t kap a Huawei Ascend P7

2014. 09. 07. 16:46

Szépen beharangozták pár hónapja, hogy az új generációs iPhone zafírbevonatú kijelzővel lesz felszerelve, ami sokkal ellenállóbbá teszi minden más telefonnál, de később kiderült, hogy sajnos ilyesmiről szó sincs, viszont azt már régóta tudjuk, hogy a kínai gyártók előszeretettel másolják a konkurencia ötleteit, és úgy tűnik elég egy pletyka ahhoz, hogy az iPhone-ba be sem kerülő feature egy másik készülékben valósággá váljon.

A Huawei sztárkészüléke az idei IFA kiállításon az Ascend Mate sorozat legfrissebb tagja volt, amelyet ujjlenyomatolvasóval is felszereltek (pont, mit z iPhone 5S-t is... de mindegy), de bemutatásra került a a P7 Sapphire Edition névre hallgató modell is.

A P7 teljes átalakításon esett át, a legérdekesebb persze a kijelzőt borító szupererős zafírkristály üveg, ennek ellenállóságát prezentálták is a bemutatót, semmi látható sérülést nem tudtak okozni a késekkel rajta, persze ez nem ért senkit nagy meglepetésként, elvégre csak nem esnének neki pengékkel a színpadon, ha nem lennének benne teljesen biztosak, hogy kibírja a támadásokat.

Nem csak a telefon elülső része lett felturbózva, a hátlap ennél a verziónál nem üvegből, hanem sokkal ellenállóbb kerámiából készült, amire elegáns buborékszerű minta került. A készülék oldalán alumínium csík fut körbe, ami ezúttal szép halványpiros színezést kapott, jó kontrasztot teremtve az alapvetően fekete házzal.

Belül semmi változás nem történt a sima P7-hez képest, az árat viszont lényegesen megdobják a prémium anyagok, de szerintem ezen senki nem fog meglepődni.