Jump to content

Mire számítsunk az iPhone 6 kapcsán

2014. 09. 06. 09:40

Jövő héten kerülnek bejelentésre az Apple új kütyüjei, úgyhogy ideje volt összeszedni miket tudtunk meg az eddigi kiszivárgásokból.  Ha minden igaz, akkor két új telefonnal és két új viselhető eszkösszel ismerkedhetünk meg a közeljövőben.

Az emberek okostelefonokhoz való viszonya és az azzal kapcsolatos elvárásai megvátloztak, így két modellel is elő fog rukkolni a gyártó, egy 4,7 hüvelykessel és egy 5,5-össel, azoknak, akik szerint nagyobb kijelzőn még jobb lehet az iOS 8. Sokáig keringtek olyan pletykák a neten, amelyek szerint a kijelzőt egy nagyon strapabíró zafírkristály réteggel szerelik fel, de ezek megcáfolásra kerültek, ehelyett bevezetik a 128 GB tárhellyel rendelekző modelleket is a kínálatba.

Dizájváltás is történt az előző generációkhoz képest, az új kinézetet a cikk alatti videóban csodálhatjuk meg. Persze nem csak a külcsín változott, belül is megtörténtek a kötelező fejlődések, az új 64 bites A8 processzrorról nem sokat tudunk még, de nem túl bíztató, hogy a MacRumors értesülései szerint mindössze 1 GB RAM társul hozzá, mint az 5S-ben is. Úgy tánik, hogy ezúttal végre nem spórolják ki az NFC csipet a készülékből, így iPhone-unkat már pénztárcakét is tudjuk majd használni.

A piacai elemzők szerint az új iPhone modellek mellett bejelentésre fog kerülni az Apple okosórája is, erről még nem sokat tudni, de a pletykák szerint zafírüveg borítású OLED kijelzőt fog kapni, és szenzorok sokaságát. Bővebben itt lehet tájékozódni az Apple új bejelentéseiről.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com