Jump to content

Visszatér a Moto X

2014. 09. 05. 12:33

Az ősz szokás szerint a nagy bejelentésektől hangos, így a Motorola sem maradhatott ki a muriból: a Lenovo által felvásárlásra kerülő cég Chicagoban jelentette be legújabb csúcsmodelljét, a Moto X-et. Ez nem az előző Moto X, hanem az új Moto X, sajnos a névválasztáson úgy tűnik nem gondolkodtak sokat, hogy meg tudjuk különböztetni az előző verziótól, ezt "új Moto X"-nek fogom nevezni.

Kezdjük a talán legkevésbé fontos, de mégis nagyon szembeötlő újítással, az új Moto X-nél megtartották a hátlap ízlés szerinti cseréjének lehetőségét, viszont az eddigi minták és anyagok mellé bevezették a bőr hátlapot is, amely négy féle színben érhető el. A kijelző és maga a telefon kissé meghízott elődjéhez képest, a kijelző képátlója immár 5,2 colos, tömege 144 gramm. Az AMOLED megjelenítőt Gorilla Glass védi az esetleges zúzódásoktól, felbontása FullHD, szemben a régi modell 720p felbontásával.

Az összeszerelés minőségével eddig sem volt baj, de a Motorolánál úgy érezték még van hova fejlődni, így az új Moto X szélein egy alumínium keret fut körbe, mely a sarkoknál elvékonyodik, a szélek közepénél pedig kiszélesedik, az antenna is ebben a sávban kapott helyet. Mielőtt bepánikolnánk, a Motorola megnyugtatott mindenkit, hogy nem lesz "rossz kéztartás" telefonálásnál, mint egyes más gyártók készülékeinél előfordult.

A készülékben egy 2,5 GHz-es Snapdragon 801 processzor kapott helyet, 2 GB RAM-mal megtámogatva, a belső tárhely mérete 16, vagy 32 GB. A hátlap alatt található 2300 mAh-es akksi elvileg egy teljes napot bír töltés nélkül. A hátlapi kamera 13 megapixelesre hízott, az eddig 10 megapixelről.

Szoftveres téren is sok újdonságra lehet számítani, ilyen például a konfigurálható Moto Voice, erről bővebben ebben a cikkben olvashat és a videón jól bemutatják az új feature-öket. A telefonon tiszta Android rendszer fog futni, és arról is biztosítottak minket, hogy gond nélkül frissíthető lesz Android L-re ha megjelenik. Előfizetéssel 99 dollárt, nélküle pedig 499 dollárt fognak elkérni az új Moto X-ért.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com