Jump to content

Bemutatták a két új Galaxy Note-ot

2014. 09. 03. 19:56

Sokan várták már a berlini IFA kiállítást, ahol rendszerint az aktuális Note készülékeket szokták bemutatni Samsungék, természetesen idén sem kellett csalódni, sőt. Idén első alkalommal két Note modellt is bemutatott a koreai mobilgyártó.

A Samsung különféle hangzatos jelzőkkel írta le a készülék dizájnját, de első ránézésre azt kell hogy mondjam, ez a phablet pont olyan, mint az elődei. Batár, vékony, letisztult szappanosdoboz. Najó kapott egy fémcsíkot, ami végigfut az oldalán, kicsit talán modernebb külsőt kölcsönözve neki, de igazándiból senki nem várt hatalmas változást külsőben, ez már számtalanszor bevált, felesleges volna lecserélni.

Más sok-sok infó kiszivárgott a specifikációkat illetően, de azért fussunk át rajtuk, az előlap nagy részét egy 5.7 colos, 1440x2560 pixel felbontású kijelző foglalja el, a műanyag borítás alatt pedig egy négymagos 2.7GHz-es Snapdragon 805 processzor található, 3 GB RAM társaságában, a belső tárely 32 GB-os. Az optikai képstabilizátorral felszerelt kamera 16 megapixeles képeket tud lőni. Az akksi egészen pontosan 7.5 százalékkal bírja tovább a strapát, mint a Note 3, valamint az S Pen is kétszer érzékenyebb lett.

Na de itt az ideje, hogy lerántsuk a leplet a másik modellről, amit Galaxy Note Edge-nek kereszteltek el, nem is véletlenül, ugyanis a telefon jobb oldalán kissé "lelóg" a kijelző, ami miatt a felbontás 1600x2560, pontosan 160-nal több pixel található a horizontális sávban a Note 4-hez képest. Ez a plusz kijelzőrész az értesítések megjelenítésére szolgál, így nem kell a teljes képernyőt bekapcsolni, ha arra vagyunk kíváncsiak, kaptunk-e új üzenetet.

A Note 4 októberben fog megjelenni, az Edge-re sajnos kicsit többet kell még várni, de a Samsung szerint még idén a boltokba kerül.

Forrás: hvg.hu / fotó: hvg.hu