Jump to content

Gyönyörű dizájntelefonok a Sharp-tól

2014. 08. 24. 11:47

A héten jelentette be a Sharp két új, érdekes dizájnnal rendelkező okostelefonját, az Aquos Crystal-t és az Aquos Crystal X-et. Különlegességük abban rejlik, hogy gyakorlatilag levágták a kereteket a kijelző körül, egyedül alul maradt egy kis sáv, ahol a mikrofon és a kamera kapott helyet.

Már első ránézésre is látszi, hogy nem mindennapi készülékkel van dolgunk, ugyanis egészen futurisztikus látványt nyújt a Sharp két új, keretek nélküli telefonja. A legszembeötlőbb dolog az a felső keret elhagyása, ahová normális esetben a hangszóró és előlapi kamera kerül, meg legtöbbször a cég logója is. A kamerát és márkanevet alulra költöztették, a hangszórót meg egészen különleges, Harman Kardon technológiával oldották meg. A telefonban helyet kapott egy hangrezgető motor, mely az egész képernyőt kihasználja a hang továbbítására, így tetszőleges helyen odaérinthetjük a fülünket.

Az egyedi dizájnon felül sok hatalmas újdonságot nem nyújtanak a készülékek, hardevrből sem az elérhető legjobbat kapták, de nincs okok szégyenkezni. A kisebb, Aquos Crystal 5 hüvelykes, HD megjelenítőt kapott, négymagos Snapdragon 400 SoC-t, 1.5 GB RAM-ot és 8 GB belső tárhelyet. A csúcsmodell 5.5 hüvelykes, FullHD kijelzővel rendelkezik, Snapdragon 801-es SoC-vel, 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel. Mindkét modell bővíthető MicroSD kártyával, operációs rendszerük pedig Android KitKat lesz. A készülékek egyelőre csak az USA-ban és Japánban lesznek elérhetőek.

Forrás: mobilarena.hu / fotó: mashable.com