Jump to content

Vízalatti appokra gyúr a Sony

2014. 08. 23. 21:51

Nagy jövőt jósol a Sony a víz alatt működő appoknak, igaz egyelőre csak néhány promóciós kis játék érhető el. Személy szerint nem tudok elképzelni túl sok szituációt, amiben hasznos lehet egy olyan applikáció, mely kizárólag víz alatt működik, de mókázásra tökéletesen alkalmas.

Két Sony telefonhoz adtak ki eddig olyan alkalmazásokat, amelyek csak akkor működnek, ha a telefon szenzorai azt észlelik, hogy víz borítja a készüléket. Az Xperia Z és Z1S típusokhoz már le is tölthetőek a promóciós céllel írt kis játékprogramok, ezek csak demonstrálják a működését a dolognak. Innen tudják a készülékek tulajdonosai letölteni őket.

Van a játékok között aranyhalas, melyben cask akkor él a hal, ha víz alatt tartjuk a telefont, de van esernyős is, melyet esőben lehet használni, ugyanis azt is képesek érzékelni, ha csak rájuk fröccsen egy kis víz. Ezeken felül megtalálható tengeralattjárós és növénytermesztős is, ez utóbbiban időnként meg kell locsolni a kis mutáns növényünket, hogy még különösebbre nőjön. A számomra legérdekesebb a fotókidolgozós, ebben ha kivesszük a vízből a telefont, szép lassan megjelenik a kép a kijelzőn ahogy szárad, úgy mint régen a papírfényképek előhívásánál.

A Sony külön fejlesztői oldalt is indított a projektnek a GitHub-on.

Forrás: origo.hu / fotó: amazonaws.com