Jump to content

Megfordítható USB-kábellel jön az iPhone 6

2014. 08. 19. 15:34

Ismerős az érzés, amikor rossz oldalával felfelé próbálja bedugni az USB kábelt? Hát persze, hogy az, ugyanolyan törvényszerűség, hogy mindig a rossz oldallal próbálkozik az ember először, mint az, hogy a vajas kenyér mindig a vajas felére esik. De van rá megoldás, ráadásul ha minden igaz, az új iPhone-hoz már ilyen kábel jár tartozékként.

Az Apple olyan kábellel adhatja ki az új iPhone-t, mely bármelyik felét felfelé fordítva passzolni fog a portba. Szenzációs nem igaz? Nem is olyan régen az USB Promotor Group, ami az USB szabvány felügyeletéért felelős, bejelentette, hogy előálltak egy új dizájnnal, ami felválthatja a régi macerás USB portokat. Az egyetlen bibi, hogy nem kompatibilis a mostani szabvánnyal.

2013-ban az Apple viszont benyújtott egy szabadalomkérelmet egy olyan USB kábelre, melynek végét mindkét irányból lehet csatlakoztatni, hogy ezzel csökkentsék a kábel sérülésének esélyeit és a felhasználók frusztrációját, amit a sima USB-val való szerencsétlenkedés idéz elő. A lényege a dolognak, hogy az Apple-által megálmodott dizájn teljes mértékben kompatibilis a mostani, és a jövőbeli USB-portokkal is.

Egy kiszivárgott fotó szerint így nézhet ki a kábel vége, azonban semmi nem támasztja alá a fotó eredetiségét, és az Apple sem kommentálta a híreszteléseket.

Forrás: businessinseder.com / fotó: twitter & wikimedia.org