Jump to content

Íme a HTC One M8 Windows Phone 8-as ikertestvére

2014. 08. 19. 22:06

A HTC nem sokat gondolkozott azon, hogy milyen legyen az aktuális WP8-at futtató csúcsmodelljük, nemes egyszerűséggel fogták a One M8-at és kiadták másik operációs rendszerrel is. A készülék mától elérhető az amerikai Verizon kínálatában és úgy tűnik nem is lesz máshol megvásárolható egy darabig.

A Microsoft legutóbbi frissítése lehetővé teszi a gyártóknak, hogy az oprendszert egy már létező hardverre felpakolják az Android helyett. A HTC volt az első mainstream mobilgyártó aki élt ezzel a lehetőséggel és piacra dobta az egyenlőre Verizon-exkluzív HTC One M8 for Windows néven futó okostelefonját.

Talán senkit sem ér meglepetésként, hogy semmi módosítás nem történt a hardverben Androidot futtató ikertestvéréhez képest, de azért nézzük meg milyen vasat raktak a WP8 alá. Az 5 hüvelykes kijelző felbontása 1920 x 1080 pixel, a panel SuperLCD 3 típusú. A folyamatos működésért egy négymagos, 2.3GHz-en pörgő processzor felel, 2GB RAM-mal megtámogatva. Belső tárhelyből 16 vagy 32 GB-ot kapunk, amit természetesen microSD kártyával bővíthetünk egészen 128 GB-ig.

Az egyetlen érdekesség tényleg csak az operációs rendszer, a külsőben sem eszközöltek semmiféle változtatást a dizájnerek.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com