Jump to content

Egy újabb "Playstation telefon", melyet akár a Sony is gyárthatna

2014. 08. 17. 22:16

A Sony talán lemondott az Xperia Play-ről, de kínai játékos cégek, a 78poit és a Much úgy gondolják, még mindig van kereslet olyan Android-ot futtató telefonokra, melyek beépített, játékhoz való gombokka és joystick-kel rendelkeznek.

Ami a legviccesebb, hogy mindkét fentebb említett cég ugyanazt a hardvert használta fel telefonjaihoz, tehát a 78point által gyártott P01 és a Much W1-ese technikailag megegyeznek egymással, az egyetlen eltérést az Android 4.2 feületének kinézete, skin-je jelenti.

Ez az okostelefon gyakorlatilag a kínai középkategóriát jelenti, 5 hüvelykes 720p IPS kijelzővel rendelkezik, valamint egy 1.7GHz-es nyolcmagos MediaTek processzorral, ami mellé jár 2GB RAM és Mali-450 MP4 grafikus gyorsító. Belső memóriából 16 GB jutott, amit tovább lehet bövíteni 64GB-os microSD kártyával. Az előlapon egy 2MP-es, a hátlapon pedig egy 8MP-es kamera csücsül. Az akkumulátor bőkezű 3000 mAh-rel bír.

Emlékszünk még az Xperia Play-re? Két éve, nem sokkal a Sony-Ericcson felbomlása után adták ki a Play-t, melynek különlegessége a kicsúsztatható játékos gombsor volt. A koncepció jó volt, a megvalósítás és a hardver kevésbé, nem is lett átütő siker, pedig kis odafigyeléssel simán ki tudtak volna dobni egy sokkal jobb modellt is, de úgy látszik nem gondolták, hogy lenne rá igény. Ki tudja, lehet, hogy igazuk is volt, de Kínában, ahol fillérekből le lehet gyártani egy ilyen telefont, lehet nagyobb közönségre talál majd az ötlet.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com