Jump to content

8 dolog, amire az iPhone még mindig nem képes

2014. 08. 17. 21:32

A Business Insider szép kis csokorba gyűjtötte, mi az a nyolc dolog, amit iPhone-nal még mindig nem tudunk megcsinálni, holott a konkurens okostelefonoknál már régóta alapfelszereltség akár. Nem arról van szó, hogy rossz lenne az iPhone, de sok embert eltántorítanak a vásárlástól.

Az iPhone 5S a specifikációit, teljesítményét és szolgáltatásait tekintve a legjobb minden Apple telefon közül, de ez a nyolc funkció mégsem része a listának, nézzük tehát, mik is azok.

  1. SD kártyával való bővíthetőség.
    Már lassan tíz éve nem számít nagy dolognak, hogy egy telefont memóriakártyával lehet bővíteni, de az Apple hajthatatlan ezen a téren. Pedig néha jó lenne kitolni kicsit azt a 64 GB-os maximum tárhelyet.
  2. NFC mobilfizetési lehetőség
    Ahelyett, hogy belerakna egy filléres NFC csipet a készülékbe, az Apple inkább a saját Passbook rendszerét használja, amivel lehet jegyeket, kuponokat, stb. tárolni. Sok mindenre jó, de még mindig nem olyan sokrétű, mint az NFC-n alapuló számtalan szolgáltatás.
  3. Opcionális fejlettebb billentyűzet telepítése
    Gondolok például a Swype-ra, ennek segítségével nem kell pötyögni a betűket, elég ha csak végighúzzuk ujjunkat a betűkön és sokkal gyorsabban meg is vagyunk az üzenettel. A jó hír az, hogy az iOS 8-ban már lesz lehetőségünk third-party billzetet letöltenünk.
  4. 128 GB-os modell
    Az iPod Classic 160 GB-os belső memóriával rendelkezett, amit sok felhasználónak gond nélkül sikerült is feltölteni. Most, hogy az iPhone gyakorlatilag mindent tud amit a Classic, jó volna, ha teljes mértékben le lehetne cserélni rá régi médialejátszónkat és nem kéne nélkülözni azt a 64 GB pluszt.
  5. Nem szabványos portok
    Sosem értettem, miért nem képes az Apple egy sima USB kábelt használni az adatátvitelhez, azon kívül, hogy a Lightning kábelek eladása (és hamisítása) nagy biznisz lehet.
  6. Micro-HDMI port
    Ismét ugyanott vagyunk, mint az előző pontnál: ahhoz, hogy videót játszunk le a telefonunkról, szükségünk lesz egy különleges adapterre. Csomó androidos telefonon látunk már micro-HDMI portot, ami amellett, hogy szabvány bemenet, kicsi, olcsó és egyszerű is használni.
  7. Cserélhető akksi
    Hát igen, ez örök probléma az iPhone-nál, ahhoz, hogy megtartsák a szép, vékony dizájnt, fel kell áldozniuk pár dolgot a használhatóság oltárán. A cserélhető akkumulátor hiánya sok embernek nagyon fájó pont, főleg, ha egész nap a telefonon végzik a munkájukat, és hát az iPhone akkuideje... Nem a legjobb.
  8. Jobb akkuidő
    Nem nagyon kell részletezni, némi reményre nyújt okot, hogy a következő, nagyméretű iPhone-nak elvileg nagyobb akkumulátora lesz és tovább is bírja majd.

Forrás: businessinsider.com / fotó: imore.com