Jump to content

Flexibilis RAM a Firefox OS Flame készüléken

2014. 08. 16. 22:32

A legtöbb fogyasztó minél több RAM-ot szeretne készülékébe, de az egyik legérdekesebb tulajdonsága a Flame okostelónak, hogy az 1 GB RAM-ot bármikor lejjebb lehet vinni egy kicsivel, így a fejlesztők több környezetben is tesztelhetik az alkalmazásaikat.

Nem lehet könnyű dolog egy új mobilos platformot felépíteni az Android és az iOS árnyékában, de a Mozilla próbálkozik, bátorítja a fejlesztőket, hogy írjanak HTML5 appokat az olcsó készülékeikre, amelyekkel elsősorban a feltörekvő piacokat célozzák meg. Májusban volt előrendelhető fejlesztők számára a Flame referenciatelefon, amiket aztán júliusban ki is kezdtek szállítani, ahogy véget ért az előrendelési időszak.

A 170 dollárba kerülő Flame egy kártyafüggetlen, két SIM-es 3G-s okostelefon, található benne 1GB RAM és egy 1.2 GHZ-es kétmagos proci. Kijelzője 4.5 hüvelykes, felbontása 800 x 480 pixel. Eöl egy két megapixeles, hátul meg egy öt megapixeles kamera tlálható. Ezekből az adatokból is látszik, hogy nem a felső kategóriát célozzák meg készülékeikkel.

Chris Heilman szerint a Flame 1 GB RAM-ja tökéletes mindennapi használatra, de nem reprezentálja a cég többi telefonjának teljesítményét, melyek kereskedelmi forgalomban kapatók. Az Alcatel OneTouch Fire 256, a ZTE Open C pedig 512 MB memóriával rendelkeznek, és mindkettő Firefox OS-t futtat, és jó ultraolcsó készülék is hamarosan megjelenik. Tehát a Mozilla elérhetővé tett egy utasításkészletet, melynek segítségével be tudják állítani a fejlesztők, hogy mekkora RAM legyen elérhető, hogy kipróbálhassák hogyan működik egy app például 256 MB RAM mellett.

A Mozilla elsősorban az alacsony áraival akar kivágni egy szeletet a telefonok piacából, de a konkurencia sem rest, az Android-os gyártók is nyomják le az áraikat, és a Microsoft is próbálja átcsábítani az embereket olcsó Lumia telefonjaira. Nem lesz egyszerű dolga a Firefox OS-nek az biztos.

Forrás: zdnet.com / fotó: almrsal.com