Jump to content

Belépőszintű 6 inches készülék jöhet a Sony-tól?

2014. 08. 15. 22:07

Egy rejtélyes D2203as típusjelzésű Sony telefont szúrtak ki a GFX Bench teljesítménytesztelő honlapján. Sok ilyen szintetikus teljesítménytesztelő alkalmazás netes kapcsolathoz köti az eredmények bemutatását, ezért gyakran felkerülnek kiadás előtt álló, vagy prototípus állapotban levő telefonok adatai ezekre a honlapokra.

A honlapon látható információból le lehet szűrni, hogy nem egy csúcskategóriás készülékről van szó, annak ellenére, hogy képátlója alapján már phabletről beszélhetünk. Érdekes, hogy a 6.1 hüvelykes kijelző mellé FWVGA, azaz 854 x 480 pixeles felbontás jár, ami az igazat megvallva borzasztóan kevésnek számít manapság, főleg egy ekkora telefonban. A pixelsűrűség iígy 160 ppi lesz, ergó nem lesz túl szép képe.

Ami a hardverest részt illeti, abban már egy fokkal jobban teljesít a rejtélyes phablet, Snapdragon 400-as négymagos processzort és Adreno 305-ös grafkius magot ír a honalp, emellé az 1 GB RAM reálisnak tűnik.

Persze ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy kereskedelmi forgalomban is meg fog jelenni a készülék, simán elképzelhető, hogy valamiféle tesztkészülékről van csak szó, főleg, hogy az Xperia T2 Ultra is ebben a kategóriában versenyez: alacsonyabb árú, csúcskategória alatti phablet. Igaz a T2 Ultrának még így is kicsit borsos az ára, körülbelül 100 ezer forintról kezdődik, tehát talán még lenne is hely a termékpalettán egy még olcsóbb nagymértű készüléknek.

Forrás: mobilarena.hu / fotó: businessinsider.com

A kép illusztráció.