Jump to content

Lassan itt az új Sony csúcsmodell

2014. 08. 13. 18:12

Az őszi időszak mindig is eseménydús a mobiltelefonok világában, ugyanis ekkor szokták a nagy gyártók bejelenteni, és megjelentetni legújabb zászlóshajóikat, hogy még a karácsonyi szezon előtt boltokba kerülhessen. Idén sincs ez másképp, jön a Note 4, az új iPhone és cikkünk tárgya, a Sony Xperia Z3, mely a legutóbbi információk szerint szeptember 3-án kerül hivatalosan bejelentésre.

Addig azonban még rengeteg időnk van, szóval tekintsük át, mit tudunk a készülékről. A Phonearena.com összegyűjtött adatai szerint a készülék képátlója 5.1 hüvelyk lesz, felbontása FullHD, mely így 432 ppi pixelsűrűséget eredményez, ezen a téren gyakorlatilag semmilyen előrelépés nem történt a Z2-höz képest, abban is egy hasonló IPS panel kapott helyet. Amiben biztosan ráver elődjére az a vékonyság, ugyanis majdnem 1 milimétert (0.9 mm) fogyott a Z3, így 7.3 miliméter karcsú lesz.

A hardverben sem történt egetverő fejlődés, processzornak egy négymagos, 2.5GHz-en futó Snapdragon 801-et kap, 3GB RAM társaságában, mindezt 16GB belső memória egészíti ki, mely természetesen micorSD kártyával tovább bővíthető. A grafikus számolásokért egy Adreno 330-as GPU felel majd.

A Z3 hátlapi kamerája 20.7MP-es fotókat tud lőni, míg az előlapi felbontása 2MP lesz. Mondani sem kell, hogy lesz NFC támogatás, valamint minden szenzort megkap, amit manapság szokás okostelefonokba szerelni. A legvonzóbb tulajdonsága még mindig a víz-és porállósága lesz, amit valószínűleg egy Sony-ra jellemzően igencsak szexi dizájnú telefonban kapunk meg.

Forrás: phonearena.com / fotó: airherald.com

A kép illusztráció.