Jump to content

Megduplázódott a Windows Phone appok száma egy év alatt

2014. 08. 10. 22:04

A Windows Phone alkalmazásboltja sosem nyújtott olyan kínálatot, mint amit Androidon, vagy iOS-en találunk, de úgy tűnik folyamatos növekedésben van, és a növekedés üteme is gyorsulni látszik. Persz sok idő kell még, hogy felzárkózzon a PlayStore-hoz, és többi vetélytársához, de a jelek bíztatóak.

Szép csendben jelentette be a Microsoft, hogy a Windows Phone Store kínálatában 300,000-re nőtt az appok száma idén júniusban. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt megduplázódott a letölthető alkalmazások mennyisége, akárhogy is nézzük, ez igazán figyelemre méltő teljesítmény, főleg, hogy decemberben még csak 200,000 app közül válogathattunk.

A Microsoft szerint a fejlesztők száma is dinamikusan növekszik, ez 50%-os javulást jelent, ezek szerint az új címek jelentős részét újoncok adták ki.

Ez a bővülés jó hatással lehet a WP további terjeszkedésére is, már kevésbé állja meg a helyét az az érv a rendszer ellen, hogy kevés rá az app. Persze Play Store-ban nagyságrendekkel több található, de vajon mekkora részt tesznek ki a zseblámpás, fingós, értelmetlen játékok? A nagy nevek is egyre inkább megjelennek a Microsoft piacterén, ilyen az Instagram és a Vine is. Egy gyors pillantás az áruházra azt mutatja, hogy a legnépszerűbb alkalmazások a Microsofttól jönnek, vagy éppen nem hivatalos pótlások a hiányzó szolgáltatások helyett, pl. Youtube és Snapchat. Jó dolog a mennyiség, de a minőség is fontos, főleg ha egy máik platformról váltunk, amin esetleg megszoktunk egy jól bevált megoldást, és azt fel kell áldozni a Windows Phone-élmény oltárán