Jump to content

Milyen lesz az új iPhone

2014. 08. 02. 17:08

Minden évben megindulnak a találgatások az új Apple telefon kapcsán, és ahogy közeledik a megjelenés időpontja, úgy egyre hihetőbb információk látnak napvilágot. Az nem kérdés, hogy gyorsabb lesz elődeinél, de valószínűleg nagyobb is, valamint az üzemidőn is próbálnak javítani.

Az már biztosra vehető, hogy az új iPhone nagyobb kijelzőt kap, mint a régebbiek, ezt a piaci trendek is igazolják, ugyanis hatalmas sikernek örvendenek a különböző androidos tepsik. Az eddigi 4 hüvelykes képátlót 4.7-esre cserélik, ezt a kiszivárgott képek is alátámasztják, viszont hallani pletykákat egy nagyobb, esetleg 5.5-ös képátlójú verzióról is, ennek azonban semmi valóságalapja nincsen.

Régóta hallani azt is, hogy az új készülék kijelzőjét egy mesterséges zafírból készült üveg fogja védeni a környezeti behatásoktól, ez sajnos nem így lesz, továbbra is a Gorilla Glass egyik új változatát építik bele az iPhone 6-ba, ami természetesen még jobb, még strapabíróbb, mint az eddigi "gorillák". A ház mindenesetre vékonyabb lesz, valamint az akkumulátorról is csupa jót hallani, a megnövelt képátló miatt elméletileg nagyobb kapacitású akkumulátort tudnak belepréselni a telefonba, ami megövelt üzemidőt eredményez. Úgy legyen.

Ha már a hardvereknél járunk, akkor azt is lehet tudni, hogy egy A8-as jelű processzor kerül a telefonba, ami mindenben felülmúlja a régebbi verziókat, ebben hozza az Apple a papírformát. Valószínűleg az ujjlenyomat-olvasó is megmarad, viszont kérdéses az NFC-chip jelenléte, az Apple ugyanis eddig meglepő módon távol tartotta magát az NFC technológiától, miközben már lényegesen olcsóbb modellekben is alapfelszereltségnek számít. Üröm az örömben, hogy jelenleg tárgyalásokat folytat az Apple a Visával és a PayPallal, egy új érintéses fizetőrendszer kidolgozása kapcsán.

A telefon várhatóan szeptemberben kerül hivatalosan bejelentésre, és ősszel kerül a boltokba, valószínűleg drágábban, mint az 5S, viszont ez a régebbi modellek árcsökkenését, vagy esetleges kivonását is eredményezi.