Jump to content

OnePlus One - Az álomdroid

2014. 07. 29. 19:18

Minden idők egyik legjobb androidos telefonjának kiáltották ki a kínai gyártó első készülékét, csak egy a baj vele: nem könnyű hozzájutni.

A OnePlus céget tavaly decemberben alapították Kínában, első projektjük pedig a fantáziadús OnePlus One nevű csodatelefon, melyet áprilisban jelentettek be, el is készült mára, viszont hozzájutni csak meghívásos alapon lehetséges egyelőre. Ez valószínűleg a kis gyártókapacitásnak tudható be, valamint reklámnak sem rossz, a TIME magazin már egyenesen "álomtelefonnak" írta le, aminél "jobb választás nem lehet elképzelni az android fanoknak". A OnePlus nevéhez köthető a sok vihart kavart "Smash the Past" kampány is, melynek keretén belül a nevezőknek el kellett pusztítaniuk régi telefonjukat, majd videóra venni, és beküldeni. Nem éppen környezettudatos viselkedés, az tény, ezért a cég később arra buzdította az embereket, hogy inkább adományozzák el. Ettől függetlenül többezer telefont zúztak be, és a 140 000 résztvevőből csak 100 szerencsés kapta meg a One-t. Íme egy kiváló példa:

Maga a telefon amúgy 3 GB rammal, egy Snapdragon 801-es processzorral rendelkezik, a képmegjelenítésért egy 5.5 hüvelykes, FullHD felbontású JDI kijelző felel, melyet a 3100 mAh-es akkumulátor lát el árammal. A 16 GB-os változat 299, míg a 64 GB-os 349 dollárba fog kerülni. A készüléken a CyanogenMod speciális verziója fut, melynek a 4.4.2.-es android az alapja.