Jump to content

Kémtelefon 630 dollárért

2014. 06. 30. 12:49

Hamarosan szállítják a nem túl sokatmondó nevű Blackphone-okat. A Blackphone egy olyan készülék, melyben nagy hangsúlyt fektettek a lehallgatásvédelemre és a személyes adatok védelmére, ami nem is csoda, az NSA-botrány után jelentősen megnőtt az igény a fejlettebb tikosítással rendelkező megoldások iránt.

A Mobile World Congressen bemutatott Blackphone egy középkategóriás, letisztult külsejű androidos telefon, melyre felpakoltak egy halom védelmi szoftvert, melyek biztosítják a személyes adatok titkosítását, valamint védelmet nyújtanak lehallgatás, megfigyelés ellen. A Blackphone a Silent Circle és a Geeksphone közös munkájának eredménye, mely cégek nemrég jelentették be, hogy az első adag készüléket már szállítják is az előrendelőknek. Akik lemaradtak az első hullámról, azoknak július 14.-től lesz lehetőségük leadni a rendelésüket.

A telefont egy NVIDIA Tegra 4i mobilprocesszor hajtja, melynek órajele 2.3 GHz és rendelkezik egy ötödik maggal is az energiatakarékos módhoz. A Blackphone-ba 2 GB RAM-ot pakoltak bele a 16 GB belső tárhely mellé, amit természetesen microSD kártyával bővíthetünk. A hátsó kamera felbontása 8 MP, az elülsőé 5 Mp. A telefon 4.7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, felbontása 1280x720. A telefon ára pontosan 629 dollár, és várhatóan nagy siker lesz azok körében, akik féltik az adataikat és nem akarják, hogy magánbeszélgetéseit illetéktelenek is meghallgassák. Önjelölt James Bondoknak, vagy véres titkokat őrző vállalatvezetőknek ideális választás lesz.