Jump to content

Mostantól a tekintetükkel fizethetnek a lengyelek

2021. 07. 12. 10:47

A lengyel Wroclaw város egyik mozijának látogatói a jegy árát már egy biometrikus fizetőrendszer segítségével is kiegyenlíthetik. Az eljárás az íriszfelismerő technológián alapul.

A biometrikus fizetéshez az okostelefonra letölthető PayEye alkalmazásban kell regisztrálni, és létrehozni egy ingyenes fiókot, magyarázta a Nowe Horyzonty Cinema.

A rendszer az első alkalommal létrehoz egy, a biometrikus mintán alapuló kódot, ez teszi lehetővé a továbbiakban a biztonságos fizetést a speciális terminálon.

Innentől kezdve a tulajdonos már csak a szemét, pontosabban a szivárványhártyáját használja a fizetési folyamat során.

Az újítás a PayEye nevű lengyel technológiaszolgáltató nevéhez fűződik. A wroclawi az első mozi, amely részt vesz a kipróbálásban. A városban és a környéken összesen 150 helyszínen, köztük éttermekben, kávézókban, szállodákban, szupermarketekben, uszodában és szépségszalonokban tesztelhetik a vevők a fejlesztést.

Mindez nem a Mátrix következő részének forgatókönyve, hanem a valóság a Nowe Horyzonty Cinema elnöke szerint. Daniel Ratuszniak úgy gondolja, ez a típusú fizetés ötvözi a biztonságot a modernitással és – az ő esetükben – a filmrajongók kényelmével, ezért is vállalták, hogy részt vesznek az az innováció tesztelésében - írja az iotzona.hu.

(Forrás: itmozaik.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)