Jump to content

A gyermekek védelmére fejleszt új felületet a Facebook az Instagramhoz

2021. 03. 23. 12:30

A Facebook új, gyermekbarát fejlesztést tervez az Instagramhoz a 13 éven aluliaknak, amit a szülők felügyelhetnek. A kaliforniai székhelyű tech-óriás elképzelései szerint a kiskorúaknak nem küldhetnek majd üzenetet azok a felnőtt felhasználók, akik nem követik őket.

„Egyre több gyermek kéri a szüleit arra, hogy csatlakozhassanak olyan alkalmazásokhoz, amelyek segítenek nekik, hogy tartsák a kapcsolatot a barátaikkal” – mondta a Facebook szóvivője a People magazinnak. Ezért döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy olyan verziót, aminek köszönhetően a szülők felügyelhetik a gyerekek tevékenységét az Instagramon.

A népszerű fotó- és videómegosztó szolgáltatás új felülete valószínűleg hasonlóan fog működni, mint a 2017-ben megjelent a Messenger Kids.

A Messenger Kids-et a szülők letölthetik gyermekük mobiltelefonjára, majd egy fiók létrehozása után beállíthatják, hogy a gyerekek kikkel beszélgethetnek.

A Facebook bejelentette továbbá, hogy az Instagram kiskorú felhasználóinak nem fognak tudni üzenetet küldeni olyan felnőttek, akik nem követik őket. A gyermekek (felhasználók) figyelmeztetést fognak kapni, ha olyasvalaki ír nekik, aki „gyanús viselkedést mutat”, például ha gyakran küld barátnak jelölést vagy üzenetfelkérést 18 éven aluliaknak.

Néhány országban már a hónap végére megjelenhet ez az újítás, de hamarosan mindenhol elérhetővé válik.

„Ugyanakkor ahhoz, hogy ezek az intézkedések működjenek is, a gyerekeknek a valós korukat kell megadniuk, amikor regisztrálnak az alkalmazásba” – közölte a People magazin.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)