Jump to content

Virtuális hurrikánvadászok repülnek a Laura közelébe

2020. 08. 27. 20:00

A népszerű repülőprogram valós idejű időjárási adatokat használva szimulálja a Laurát is, amit ki is használnak a játékosok.

 

Miközben a négyes erősségű hurrikán miatt félmillió embernek kellett elhagyni az otthonát Louisianában a Laura hurrikán tombolása miatt, a Microsoft Flight Simulator játékosai a virtuális világban próbálják repülőgépeikkel átélni a hurrikán erejét – adta hírül a The Verge.

A Microsoft két hete megjelent szimulátora minden korábbinál realisztikusabb élményt kínál azzal, hogy valós idejű időjárási körülményeket produkál a virtuális légteret használó játékosoknak. Ez tette lehetővé, hogy az Egyesült Államok partvidékét tegnap elérő hurrikánt a szimulátort használó e-pilóták is megtapasztalhassák számítógépükön vagy éppen konzolukon keresztül, a világ bármely pontján is használják a programot. A Microsoft számára a valós idejű időjárási adatokat a Meteoblue nevű svájci cég integrálta a programba.

A közösségi médiában sorra jelennek meg azok a képek és videók, amelyek a programban tapasztalt hurrikán szépségéről és látványosságáról szólnak, miközben a valóságos hurrikán valóságos arcát egészen máshogy élheti meg egy louisianai: az özönvízszerű esőzéssel járó, 240 kilométeres széllökéseket produkáló hurrikán miatt félmillió ember kényszerült elhagyni az otthonát, további tízezrek pedig áramellátás nélkül maradtak.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)