Jump to content

Elon Musk 2020-ra világmegváltó tervekkel készül

2019. 04. 23. 13:30

Hétfőn volt az Autonomy Day, ahol a cég CEO-ja többek közt autonóm robot taxi flottát és a „világ legjobb” önvezető autó chipjét ígérte meg a világnak. Az egyik egy év múlva lát napvilágot, a másik pedig már félkész állapotban van.

A Tesla háza tájáról rendszeresen érkeznek nagyszabású bejelentések, tesztek és projektek, amelyek hallatán az ember csak a fejét csóválja, s nem sok jót remél az egésztől, azonban Musk mindig bebizonyítja, hogy a lehetetlen számára nem létezik. Így van ez valahogy most is.

Robotaxi a Teslától

A tegnapi nap egyik fő híre az volt ugyanis, hogy a Tesla pontosan egy év múlva teljesen autonóm taxiflottát tervez felállítani, amelyek egy nagyszabású autómegosztásra épülő hálózat részeként rónák az utakat.

A tervek szerint a Tesla autómegosztó hálózatához bárki csatlakozhat majd, akinek az autója kellőképp megfelelő, és felszerelt. Ezesetben, a viteldíj 25-30 százaléka a Tesla zsebébe vándorol majd. Ez az üzlet modell azonban nem egyedi, az Uber és az Airbnb is hasonló alapokon nyugszik.

Musk a tegnapi napon elmondta, hogy teljes magabiztossággal állítja, hogy 2020-ra készen áll majd a Tesla flotta az autómegosztás jegyében. Addig is, várnak az engedélyekre – számolt be róla a Techcrunch.

A chip, ami minden szabványnak megfelel

Egyelőre még félkész állapotban leledzik a minden önvezető autós kritériumnak megfelelő chip. A Tesla nemrégiben váltott és a Nvidia’s Drive platformját saját fejlesztésűre chipre cserélte. A saját újgenerációs chipek egy része, már megtalálható az új Model 3-ban az X-ben és az S szériában, a még továbbfejlesztett változat pedig szintén egy év múlva kerül az autókba.

Musk minden sallang nélkül, a világ legjobb chipjének titulálta a Tesla saját gyártmányát.

(Forrás: itmozaik.co.hu | Kép: pixabay.com)