Jump to content

A szemüveg, ami felráz, ha elalszol a volán mögött

2019. 01. 10. 11:00

A TechCrunch újságíróra „élesben” kipróbálta a fejlesztést, és arról számolt be, hogy a kiegészítő egyértelműen reagált, ha kellett.

A szenzorok többféle tényezőt figyelnek: érzékelik például, hogy a sofőr mennyit pislog, ásít, de azt is, hogyha a feje előrebukik. Ha a rendszer „gyanút fog”, az érzékelt jeleknek megfelelő mértékű riasztást küld, ami általában a látótér szélén felvillanó fények és egyfajta csörgő hang kombinációja.

Ezzel egy időben a rendszer hallható figyelmeztetést is küld a csatlakoztatott eszközökre. Ez a plusz riasztás hasznos lehet, ha a sofőr például éppen zenét hallgat a telefonján keresztül.

Különösen jól jöhet az szemüveg azoknak, akik a munkájuk miatt hosszú távokat vezetnek. Az eszköz ugyanakkor más területen is életmentő lehet, például továbbfejleszthető arra is, hogy érzékelje, ha egy idős ember elesik. 

A 250 dollár körüli áron kapható Ellcie szemüveg kifejezetten könnyű, és a francia cég dioptriás lencsékkel is kínálja. Igaz, egyelőre csak Franciaországban vásárolható meg, de tervezik, hogy más piacokon is forgalmazzák a terméket - írja az m2mzona.hu

(Forrás: itmozaik.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)