Jump to content

Megkapta a hatósági engedélyeket az első, teljesen hazai fejlesztésű, önkiszolgáló pénztárgép

2019. 01. 07. 15:00

A Laurel fejlesztése nem csupán a munkaerőhiányra jelenthet megoldást, hanem elérhető választás a fejlődésben és zökkenőmentes kiszolgálásban érdekelt, kisebb üzletek számára is.

1955. augusztus 27. - ezen a napon nyitották meg Budapesten az első, önkiszolgáló rendszerben működő csemegeboltot. A lépés ésszerű volt és innovatív - nem oldhatott meg minden problémát, amit a kereskedelemben tapasztaltak a vásárlók, de jelentős előrelépés volt például a pénztáraknál és pultoknál kígyózó sorok felszámolásának terén. 63 év telt el azóta, ám a fejlődés nem áll meg: a Laurel A232-es számon megkapta az engedélyt az első, hazai fejlesztésű önkiszolgáló rendszerének bevezetésére.

A rendszert a magyar igényeket felmérve, a hazai vásárlói szokásokat elemezve, a hazai piacra fejlesztették ki a Laurel szakemberei, ennek ellenére máris nagy nemzetközi érdeklődés van iránta. A LAURA-SSC néven futó, önkiszolgáló kassza a nemzetközi rendszerek árának töredékéért érhető el, így már semmi akadálya annak, hogy széles körben elterjedve megszűnjenek a pénztáraknál gyakran előforduló hosszú sorok. A megoldás alapja a kereskedők által már jól ismert, több mint 5 ezer kasszán futó Laura kasszaszoftver, amelyben közel 25 év szakmai tapasztalata és a világ vezető kasszamegoldásainak tudása tükröződik.

Az első, kizárólag hazai fejlesztésen alapuló önkiszolgáló pénztárgép immáron lehetővé teszi, hogy a hipermarketek mellett akár kis és közepes méretű boltok is a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák vásárlóik kiszolgálásakor.

Fontos lépés ez, hiszen a technika fejlődése nem áll meg, és ezen fejlődés eredményeit mostantól nem csupán a legnagyobbak élvezhetik. Az önkiszolgáló pénztárgépek használatával növekszik a kasszazóna sebessége, úgy, hogy közben a súlyos munkaerőhiányra is megoldás születhet, főleg, hogy egy hagyományos kassza helyére két új fejlesztésű önkiszolgáló kassza is elfér.

A Laurel Számítástechnikai Kft. megoldása platformfüggetlen, bármilyen rendszerhez illeszthető, ráadásul a hatósági engedély kiadásának köszönhetően máris rendelhető. Az egy önkiszolgáló kasszára jutó üzemeltetési költség töredéke a hagyományos pénztárénak. Ezzel az üzlet tehermentesítheti a dolgozót, a felszabaduló szaktudás és kapacitás pedig más területen hasznosítható.

A szerkezet kis helyigényű, bevezetési ideje lényegesen rövidebb, mint a hagyományos rendszereké. Használata biztonságos: felszerelhető kamera- és áruvédelmi rendszerrel egyaránt, ami a beépített ellenőrző mérleggel kiegészülve kontrollálhatóvá teszi az értékesítés folyamatát.

A fejlődés tehát - ami esetünkben magyar fejlesztést jelent - itthon sem elérhetetlen, még a kisebb üzletek számára sem.

(Forrás: itmozaik.co.hu;news4business.hu | Kép: pixabay.com)