Jump to content

Minden terepen jól teljesít a világ legkisebb kameradrónja

2018. 12. 13. 17:30

A kameradrónok nagy előnye, hogy segítségükkel különleges, izgalmas légi felvételen örökíthetők meg az érdekes események. Ugyanakkor a legtöbb ilyen eszköz ormótlan, drága és lassan tanul meg repülni. Legalábbis eddig ez volt a helyzet. A tenyérnyi SKEYE Nano 2 azonban valós idejű, személyes videókat készít, ráadásul kezelése sem bonyolult.

A világ egyelőre legkisebb ilyen szerkezete tényleg könnyen elfér egy felnőtt tenyerében. A wifin keresztül kapcsolódó HD-kamerával felszerelt kvadkopter iOS- és Android-kompatibilis, és akár mobiltelefonról, akár tabletről egyszerűen irányítható.

A ready-to-fly technológia azonnali reptetést tesz lehetővé. Az állítható giroszkóp és a hattengelyes repülésirányító rendszer miatt pedig lakáson belül vagy kívül is használható, és a rutinos pilóták mellett a kevésbé gyakorlottak is sikerrel vezérelhetik.

Éjszakai repülés

Beépített LED-lámpák biztosítják, hogy akár éjszaka is megcsodálhatók legyenek az eszköz akrobatikus forgásai és egyéb kunsztjai. Az apró szerkezet szűk helyekre is befér, de madártávlatból (legfeljebb 50 méteres magasságból) is olyan felvételeket készít, amelyeket okostelefonnal vagy egy tükörreflexes fényképezőgéppel nem lehetne. A wifi-kapcsolat lehetővé teszi videók streamelését, a kész felvételek pedig mikro SD-kártyára tölthetők -írja az m2mzona.hu

SKEYE Nano 2 harmincperces feltöltéssel mintegy 5 percet képes a levegőben maradni, a súlya pedig mindössze 17 gram.

(Forrás: itmozaik.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)