Jump to content

Ha kell, akkor már az autónkat is követi a Skydio R1 drón

2018. 05. 31. 17:52

Hasznos frissítéssel lepte meg felhasználóit a Skydio az AI vezérelte R1 drónjaihoz, amik immár játszi könnyedséggel képesek követni nem csak embereket, mint eddig, de bármilyen tárgyat.

A Skydio bemutatta az R1-es drónjaihoz implementált legújabb funkciót, a „Car Follow”-ot. Ez tulajdonképpen egy mozis felvételi mód, amiben mi négykeréken gurulhatunk a járgányunkkal, miközben a drón filmekbe illő módon követ minket a levegőben és rögzíti az eseményket.

A Skydio a Car Follow funkción kívül még négy új cinematic módot mutatott be melyek a következők: ’car tripod’, ’car follow’, ’quarter follow’ és ’quarter lead’. Továbbá optimalizáláson esett át az AI motor, ami így már intelligensebben viselkedik a különféle akadályok körül.

A Skydio eddig is a piac egyik legjobb követésre képes drónját árulta, nem is beszélve a kiváló 4K kameráról és stabilizátorról, amit hozzá biztosítanak.  Persze ennek a kifinomultságnak meg van az ára is. Az R1 a maga 2499 dolláros árával nem a legolcsóbb, ellenben kategóriájában az egyik legjobb drón, ami kapható. Egyedül talán a DJI Inspire 2, ami vele együtt említhető, de árban az is ott van.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Skydio)