Jump to content

Alexa ki tudja nyitni a Schlage okos zárat

2018. 05. 10. 16:19

Az Amazon Alexa már eddig is egy csomó intelligens zárszerkezettel kompatibilis volt, de a legtöbbet parancsra csak ellenőrizni vagy zárni tudta, míg a Schalge esetében működik a nyitás is.

A minap a Schlage bejelentette, hogy felhasználói Alexára parancsolva nyithatják, zárhatják és ellenőrizhetik a Sens and Connect okos zárjaik. A gyártó eddig is (október óta) lehetővé tette, hogy az Amazon digitális asszisztensével ellenőrizék és zárják a zárszerkezeteiket a felhasználók, de a kinyitásához elő kellett halászni a telefonunka.

A kinyitás lehetőségét külön engedélyezni kell – alapból ki van kapcsolva biztonsági megfontolásból –az Amazon Alexa alkalmazáson keresztül, illetve a felhasználónak létre kell hozni egy PIN kódot is, hogy használhassa ezt a funkciót. A PIN kódot minden alkalommal közölni kell, mielőtt megkérhetnénk Alexát, hogy kinyissa az ajtót, ami mondjuk nem túl kényelmes, de cserébe hármat is lehet próbálkozni, mielőtt tiltana a rendszer. Ahhoz, hogy Alexával ily módon használható legyen, a Schlage Sense okos zár, kelleni fog egy Schlage Sense adapter is.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Schlage)