Jump to content

Ég veled Steam Machine

2018. 04. 02. 19:52

Úgy tűnik nem sikerült jól a Valve kísérlete a hardveres piacra való betőrésre. A cég se szó, se beszéd, eltávolította a Steam Machine projektet a Steamről, s vele minden hozzá kapcsolódó tartalmat és referenciát.

Néhány éve a Valve előállt a Steam Machines projekttel, ami akkor sokak szemében úgy tűnt, mint egy potenciális új versenyző a konzol piacon, de miután bemutatták a kész hardvert, már mindenki előtt tisztán látszott, hogy nem erről lesz szó. Helyette tulajdonképpen egy előre összeállított Linux alapú PC-t kaptunk.

Sajnos a termék végül a kezdeti erőteljes marketing ellenére mégse váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így idővel a Valve egyre csendesebb és csendesebb lett vele kapcsolatban. Hogy most pontosan mi is indikálta, hogy teljesen kiradirozzák a kínálatból, az egyelőre nem tisztázott. Lehet megújul, modernizálják vagy csak átgondolják az egész koncepciót, de a is lehet, hogy ezzel véget is ért a Valve ilyen irányú törekvése, s maradnak inkább a Steam Link és a  Steam Kontroller fejlesztésénél.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)