Jump to content

Autoslide automata ajtó kiskedvenceknek a gazdik örömére és kényelmére

2018. 03. 31. 16:15

A legtöbb kertesházban élő gazdiban előbb vagy utóbb felmerül, hogy a milyen jó lenne, ha a cicus vagy kutyus szabadon, kényére-kedvére közlekedhetne ki és be, ami eleinte aztán jól is működik, még meg nem jelennek az első hívatlan vendégek.

Az megvan, amikor éppen csak kiengedtük a macskát, de már megint ott áll az ajtóban, hogy jönne vissza? Ez az állapot nem igazán tartható, pláne ha nem is tudunk mindig otthon lenni, hogy kiszolgáljuk őfelsége igényeit. A nagy kérdés tehát adott: Hogyan oldjuk meg, hogy ne kelljen folyamatosan az ajtóhoz ugrálnunk, hogy ki és be eresszük családunk legapróbb tagját, de megakadályozzuk azt, hogy még mi mondjuk elvagyunk a munkába, addig holmi idegen jószág bejöjjön és kiegye őt a vagyonából vagy rosszabb esetben szétszedje nekünk a lakás karmolásra és harapdálásra érzékeny részét. A megoldást az Autoslide Smart Tag Pet Door csomagja jelentheti.

Ez a célnak tökéletesen megfelelő rendszer már, ha van otthon egy udvarra nyíló tolóajtónk, mert ha nem, akkor legyen! A csomag egyik része ugyanis egy olyan szerkezetből áll, amit a tolóajtóhoz fogunk felszerelni, hogy azt automatikusan kinyissa vagy becsukja, ha beépített szenzora érzékeli a macskuszunk vagy kutyusunk közeledtét. Na, de honnan tudja a rendszer, hogy ki a barát és ki az ellenség? Itt jön a képbe a csomag másik része, ami egy a kiskedvencünk nyakörvére akasztható kütyü. Ez az apró, mozgásában kisállatunkat egyáltalán nem korlátozó kütyü RFID technológiát használ, ezért tökéletesen alkalmas csupaszőr családtagjaink azonosítására.

A rendszer elég kifinomult. Képes akár négy RFID jelet is tárolni, így az se gond, ha egynél több jószággal számolunk. Lehetőségünk van szabályozni, hogy milyen érzékelési távolságról nyissa meg az ajtót, mennyi időre, illetve milyen mértékben. Ez igen fontos lehet attól függően, hogy egy 150 kilós medvét vagy egy sokkal kevésbé mackós, mondjuk 5 kilós macskát szeretnénk beengedni. Ha egyszer a rendszer felállt, utána már nem kell aggódnunk, hogy hívatlan vendégek érkeznek hozzánk, maximum azon, hogy a saját háziállatunk kiket hoz haza, de ügye ez meg már nevelés kérdése. Ami esetleg némi aggodalmat kelthet bennünk az a csomag ára. Az alap kit 640 dollár, ami még feljebb is kúszhat különleges igények esetén, nem is beszélve arról, ha nincs nálunk kertre nyíló tolóajtó.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)