Jump to content

Alexa és Google Asszisztens parancsokat fog fogadni a TiVo DVR

2018. 01. 11. 23:13

Az IFTTT támogatás egy extra réteggel dobja meg a TiVo DVR lejátszóit a jövőben. A saját beépített hangvezérlésén túl a népszerű virtuális asszisztensek parancsainak is engedelmeskedni fognak az eszközök.

A TiVo leleplezte nagyszabású terveit, hogy összehozza DVR-ját az Amazon és a Google virtuális asszisztenseinek hangvezérlésével. Az okosotthon integráció már régóta érett, de a részleteket eddig homály fedte. Mostantól viszont biztosra vehetjük, hogy egy Echo vagy egy Google Home bírtokában épp úgy képesek leszünk a DVR lejátszók vezérlésére, mint az okostelefonunkról.

A PCMag leírása alapján lesz némi eltérés a rendelkezésünkre álló funkciók között, attól függően, hogy melyik asszisztenst választjuk a hangvezérléshez. Alexa inkább az alapvető navigációs parancsokról fog szólni, még a Google Asszisztens más eszközökkel való összekapcsolásról (például intelligens fényforrások) és a műsorok közötti keresgélésről. Persze ez még nem minden. Az IFTTT támogatással gyakorlatilag a végtelenbe és tovább bővíthetők a lehetőségeink. A TiVo megfogalmazott néhány olyan IFTTT receptet is, amelyek automatikusan ESPN-re váltják a TV-t, amikor hazaérünk, megállítják az éppen nézet műsort, amikor valaki csenget, vagy SMS-t küldenek, amikor a gyermekeink feloldjál a DVR szülői felügyeletét. Az előreprogramozott parancsokkal még azt is megadható, hogy automatikusan tovább lépjünk a reklámokon.  

Alexa, a Google Asszisztens és az IFTTT támogatás a következő néhány hónapban fog kijönni a DVR készülékekhez.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: TiVo)