Jump to content

Légzsák a csípőnek? A Helite megcsinálta!

2018. 01. 08. 15:40

Egy Helite nevezetű francia cég olyan hordható légzsákokat tervezett, amelyek nem csak az idősebb generációk, de a motorosok, zsokék vagy akár a könnyű repülőgép pilóták és más veszélyes hobbit űzők is nagy hasznát vehetik majd.

Tulajdonképpen a Helite megcsinálta a világ első embereknek készült légzsákját, ami pont azon az elven védi a viselőjét a váratlan esések folyamán bekövetkező esetleges sérülésektől, mint az autók légzsákjai az utasaikat egy ütközésnél. Igen kérem, ez az idei CES, teli furcsaságokkal, amik nem csak megkönnyíthetik az életünket vagy szórakoztatóak, de jelen esetben még az egészségünket is védik.

A Helite szóvivője szerint egy tipikus esés 400 milliszekundum alatt következik be. Szerkezetük giroszkópok és gyorsulásmérők segítéségével detektálja az esést 200 milliszekundumon belül, így még a baleset bekövetkezte előtt kinyílnak a szerkezet mindkét oldalán elhelyezett légzsákjai további 80 milliszekundum alatt.

A nagyjából egy kilós, öv formájú légzsákkioldó szerkezetet Hip’Air néven kereshetjük majd. Európában várhatóan már idén márciustól elérhető lesz a nagyjából 790 dolláros szerkezet. Aki szeret veszélyesen élni, annak mindenképpen érdemes lesz közelebbről is megismerkedni ezzel a találmánnyal.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: hip-air.com)