Jump to content

Okostelefonokra és okosórákra költözik az Amazon virtuális asszisztense

2018. 01. 06. 18:42

Az Amazon jellemzően olyan eszközökkel és szolgáltatásokkal igyekszik összekötni Alexát, amelyek révén kényelmesebbé tehetjük otthoni életünk, de ebbe a kategóriába nem csak az intelligens habverők vagy a visszabeszélő kaputelefonok tartoznak bele.

 Az Amazon ma bemutatta az úgynevezett ’Alexa Mobile Accessory Kit’ szoftvert, amelynek célja, hogy segítse a fejlesztőket a Bluetooth kapcsolatra képes eszközeiket összehozni a virtuális asszisztenssel és vele egy sor hangvezérléssel elérhető szolgáltatással.

Az eszközkészlet az OEM eszközöket vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat segítéségével hozza össze az AVS-el (Alexa Voice Service) az iOS vagy Android készülékeken leledző Alexa alkalmazással. Már van is néhány eszköz, amit így párosíthatunk Alexával a még augusztusban kiadott AVS Device SDK révén, de a mostani eszközkészlet sokkal szélesebb körű lehetőségeket és megoldásokat kínál a fejlesztőnek, pontosabban fog, ha teljesen kész lesz.

Az ’Alexa Mobile Accessory Kit’ csomag még az idén meg fog érkezni a tervek szerint, de az érdeklődő fejlesztők már most jelentkezhetnek ezen az oldalon, hogy közvetlen értesítést kapjanak a fejleményekről. Az Amazon bejegyzése szerint a Bose, a Jabra, az iHome és a Beyerdynaic már el is kötelezte magát az új kit használata mellett, így várhatóan tőlük még az idén láthatunk majd Alexa integrált eszközöket.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Twitter (Bose))