Jump to content

Steamereknek tervezett webkamerát és mikrofont a Razer

2017. 10. 22. 15:12

Két új perifériával gyarapíthatják a gyűjteményüket a Razer rajongók, amik ráadásul kifejezetten kaporra jönnek a streamelésben utazóknak.

A Razer leginkább a gamereknek készült laptopjairól, egereiről és billentyűzeteiről híres, de valójában ennél sokkal változatosabb a termékkínálatuk. Például nem is olyan régen mutatkozott be a Razer prémium Wolverine Ultimate kontrollere, de említhetnénk azt is, hogy a cég hamarosan gamer okostelefont is piacra fog dobni.

Itt azonban esze ágában sincs megállnia a cégnek. A legújabb ötletük például az, hogy kifejezetten „streamer hitelesített” perifériákat adjanak el. Az egyik történetesen egy webkamera lenne, amit Kiyo néven kell majd keresgélni az online polcokon. A Kiyo egy olyan 100 dolláros kamera, ami alapból 12 féle beépített fényerőszinttel rendelkezik, hogy megvilágítsa az arcunkat azokon a tipikusan Twitches streamekre jellemző kép a képben felvételeken. A kamera egyébként tudja hozni az 1080p-t 30 FPS-el, de választhatjuk a 720p-t is 60 fps-el.

A webkamera mellé egy Razer mikrofon i érkezett. A Seiren X újabb 100 dollárunkba fog fájni és egy olyan mozgatható asztali talapzattal érkezik majd, amit gyakorlatilag bárhova felállíthatunk.  A mikrofont USB porton keresztül csatlakozik, de kapunk egy átalakítót is a csomagba a 25mm-es csatlakozókhoz.

Lévén a streamelés fontos részévé vált a játékosközösségnek, így teljesen érthető, hogy a Razer miért is nyitott most ezekkel az új termékekkel ebbe az irányba. Már csak az a kérdés, hogy a vásárlók mennyire lesznek nyitottak ezekre az újdonságokra.

(Forrás: razerzone.com Kép forrása: razerzone.com)