Jump to content

Az ASUS új ROG Strix gamer laptopja az FPS vadászoknak készült

2017. 08. 31. 16:25

Az ASUS egy rakás laptoppal üdvözölte az idei IFA-ra ellátogató szerencséseket, de ne higgyük, hogy csak karcsú ZenBookokkat hoztak magukkal.  A vállalat ROG részlege egy vadonatúj Strix gamer laptoppal kápráztatta el a közönséget.

Nem is egy, de rögtön két kiadásban mutatkozott be az ASUS ROG Strix, méghozzá két különféle játéktípusra összpontosítva. Az egyik a SCAR kiadás, amit az FPS játékokat kedvelők találnak majd érdekesnek. A gépet kifejezetten a kompetitív szcénában tevékenykedő játékosok keze alá hegesztették össze. Egy 8. generációs Intel Core i7 processzor zümmög benne egy Nvidia Geforece GTX 10 megnyugtató társaságában. A gépet 15 és 17 inches képernyővel is adják majd, amik 5 ms vadászidővel dolgoznak majd 120Hz-s frissítés mellett. Az ASUS egyébként még erre is rátromfolna. Jelenleg dolgoznak egy olyan opción is, ami 144hz-vel és 7ms válaszidővel működne. A SCAR típus mindemellett egy asztali stílusú billentyűzetet ad, ami nem szűkölködik a speciális akciógombokban.

Az ASUS ROG Strix SCAR egy nagyon erős kis gép lesz, de ha jobban kedveljük az olyan játékokat, mint mondjuk a League of Legends, akkor akad itt nekünk egy még jobb választás, méghozzá a Strix Hero Edition. Ez a kiadás kifejezetten MOBA specifikus. Itt is a SCAR kiadásban található processzort és GPU-t kapjuk, viszont a kijelző az már más tészta. A különbség elsősorban abból adódik, hogy a képfrissítés helyett ennél a modellnél inkább arra feküdtek rá, hogy minél jobban be tudják látni a játékosok a terepet. Ez egy MOBA játéknál hatalmas előny, egyszerűen semmi se kerülheti el a figyelmünket, pláne, hogy még 100% sRBG színekben pompázik is előttünk minden, javított kontraszttal és színárnyalatokkal. Mindennek tetejébe az ASUS 20 millió billentyűleütést ígér az ugyancsak asztali stílusú billentyűzethez, amivel biztos kihúzzuk jó sokáig, vagy legalábbis addig, még ismét cserélnünk kell egy erősebb konfigra.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)