Jump to content

A Toshiba legújabb SSD technológiája 128 GB-ot présel egy vékonyabb chipbe

2017. 06. 30. 13:57

A Toshiba (és a Western Digital) bejelentette a rohamos ütemben fejlődő flash memóriák következő generációjának technológiáját. 2018-tól jönnek a 96 rétegű NAND chipek.

Még igazából csak most kezdene kijönni a piac az első 64 rétegű NAND technológiára épülő SSD meghajtókkal, mint amilyen az Intel 545s merevlemeze, de a Toshiba és partnere a Western Digital már be is jelentette a chipek következő generációját. A 96 rétegű NAND technológia 40%-kal több tárhelyet tesz majd elérhetővé, mint a 64 rétegű NAND (amit a WD és a Toshiba alig egy hónapja kezdett el gyártani), miközben még várhatóan olcsóbb is lesz valamelyest az előállítása.

A bejelenés némiként furcsára sikerült, ugyanis a Toshiba és a WD is adott ki közleményt az új technológiával kapcsolatosan, de míg a WD partnerként hivatkozik a technológia kifejlesztésében a Toshibára, addig az a saját közleményében egyáltalán meg se említi a WD-t. A dolognak akár ahhoz is lehet köze, hogy a Toshiba szabadulni szeretne a saját NAND divíziójától, de a WD-vel való partneri megállapodás miatt a WD-nek elsőbbségi joga van a felvásárlásra. Közben a Foxconn, az SK Hynix és más licitálok jóval többet fizetnének a Toshibának, mint a WD. Akárhogy is lesz, jövőre jön a 96 rétegű NAND technológia. Már csak a cellák elhasználódását kell kordában tartani és akkor még gyorsabb, még nagyobb kapacitással bíró és még olcsóbb SSD meghajtók kerülhetnek a piacra.

(Forrás: businesswire.com Kép forrása: businesswire.com)