Jump to content

VR startup vásárlására adta a fejét az AMD

2017. 04. 11. 12:45

Az AMD neve leginkább a számítógépes processzorok és videokártyák kapcsán mond valamit az embernek, de könnyen lehet, hogy hamarosan a VR szemüvegeket is hozzácsaphatjuk a listához.

Az AMD bejelentette, hogy felvásárolta az austini székhelyű Nitero vállalatot. Azt a Nitero vállalatot, amely 60GHz-s vezeték nélküli technológiát fejleszt VR és AR fejesekhez.

A Nitero technológiája alacsony késleltetési idő mellett ígér jó minőségű VR élményt. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó mozgása és a képernyőn való megjelenése között sokkal kisebb időbeli eltérés lesz. Mondani se kell, hogy ez mennyire fontos, ha valóságosabbnak ható virtuális valóságot szeretnénk építeni. Mindezek tetejébe a Nitero megoldása megszabadít minket a kábeles kalamajkától. Nagyobb, szabadabb mozgási teret ad a felhasználónak, ami szintén igencsak fontos tényezője a virtuális élmény élhetőbbé tételének. Az AMD ebben láthatta meg a fantáziát, mint egy hosszú távú befektetésként a jövő technológiájába.

Tegyük hozzá, hogy nem csak a Nitero és az AMD dolgozik hasonlón. Az Oculus és a HTC egyaránt igyekszik javítani a felhasználói élményt, lefaragni a késleltetési időből, illetve megszabadulni a kábelektől. A következő generációs VR headsetek már sokkal kiforrottabbnak ígérkeznek, mint a tavalyi mutatványok.

(Forrás: uploadvr.com Kép forrása: uploadvr.com)