Jump to content

Amikor a virtuális valóság már messziről bűzlik

2017. 02. 08. 09:26

A Dynasty Warriors játékokról ismert Koei Tecmo  legújabb dobása új szintre emeli a virtuális valóságot, mint megélhető élményt.

Az egész virtuális valóság dologban az lehetne a legjobb, hogy teljesen beleélhetjük magunkat egy másik valóságba. Ez persze jelenleg elég nehéz, hiszen attól, hogy a fejünkre húzzuk a bödönt és kizárjuk a külvilágot, még nem igazán fogjuk érezni azokat a dolgokat, amiket a virtuális valóságban látunk és hallunk.

A Koei Tecmo Wave vállalat éppen ezért készített egy pay-to-play játéktermi gépet, ami segít, hogy teljesen új élményé tegye a virtuális valóságok felfedezését. A „VR Sense” egy multifunkciós 3D szék, amibe ha beleülünk, akkor érezhetjük a mozgást, az illatokat, az érintéseket, a szelet, a hideget, a meleget, az esőt, de még a ködöt is. Gondoljunk csak bele mennyivel életszerűbb lehet így bármilyen virtuális valóság.

Aztán fogjuk is vissza a fantáziánkat, mert a gép jelenleg csak néhány játékot ismer. Ilyen például a GI Jockey Sense jó kis lovaglós játéka. Aztán ott a Horror Sense, ami mondjuk olyan, mint egy visszafogott Resident Evil. S végül, a cég jól ismert üdvöskéje, egy Dynasty Warriors VR verziója. Nyílván a repertoár még bővülni fog, de azt még meglátjuk, hogy mivel.

A Koei Tecmo gépe a PlayStation VR sisakját használja, miközben 4D-s mozi élményt kapunk az arcunkba. Többet várhatóan csak a Japán Amusment Expo után fogunk tudni, ami 2017. február 10-én kezdődik.

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: techradar.com)