Jump to content

Alexa szól hozzánk a Fabriq intelligens hangszóróin keresztül

2017. 01. 28. 12:13

Egy jó éve annak, hogy az Amazon felajánlotta a hangvezérléssel működő virtuális asszisztensét, „Alexát” más gyártók fejlesztéseihez. Komolyan is gondolták. Néhány sornyi kód és bármilyen mikrofonnal, hangszóróval és internetes kapcsolattal rendelkező kütyüből lehet Alexás kütyü.

A Fabriq esetében éltek is a fejlesztők ezzel a lehetőséggel és létrehoztak egy olyan apró hangszórót, amely bír Alexa minden funkciójával. 50 dolláros árával a pénztárcánk szempontjából nézve Fabric pont ott van ahol egy Amazon Echo Dot, csak tud néhány extra dolgot.

Kezdetnek a Fabriq erősebb hangszóróként, mint a Dot és beépített akkumulátorral rendelkezik, minek következtében, ha kihúzzuk is, még 5 órán át működik egyetlen töltéssel. Lehetőségünk van több Fabriq összehangolására és együttes működtetésére Wi-FI kapcsolaton keresztül, így akár több helyiségben élvezve egyetlen muzsikát. Az Echo Dot sajnos semmi ilyesmit nem tud. Bár az is igaz, hogy az Echo és Echo Dot készülékekkel szemben a Fabriq nem folyamatosan hallgat minket. Alexa aktiválásához le kell nyomnunk egy gombot az eszközön. Arra sincs lehetőség, hogy már meglévő hangrendszerünkre kössük, mint ahogy azt az Echo Dot esetében simán megtehetjük.

Design tekintetében a Fabriq három féle megoldást kínál. A baseball labda méretű eszköz (80 x 80 x 80mm, a súlya pedig 300g) „Earl Grey”, Jack Plaid” és „Spiat” változatokban kapható. Zeneszolgáltatási választéka igen széles: Amazon Prime Music, Spotify, Pandora vagy Amazon Music Unlimited közül vallogathatunk. Hallgathatjuk az iHeartRadio és a Tuneln adásait. Beolvastathatjuk vele az időjárást, a közlekedési jelentéseket vagy a híreket. Ébresztéseket, figyelmeztetéseket állíthatunk be, vagy rákerestethetünk dolgokra az interneten, stb. A szokásos Alexa cuccok, illetve kommunikáció a lakás többi kompatibilis intelligens eszközével.

Mégis a Fabriq egy egész jó kis Echo alternatíva, nem mintha hiány lenne ezekből mostanság. Ha valami kicsit hordozhatóbbat keresünk, mint az Echo, de szeretnénk Alexa minden képességét gyakorlatilag változatlanul elérni relatíve baráti áron, akkor határozottan a Fabriq az, amit keresünk.

(Forrás: thefabriq.com Kép forrása: thefabriq.com)