Jump to content

Icaros – A VR kütyük és a kondigépek szerelemgyereke

2017. 01. 27. 16:02

Az Icaros egy olyan innovatív testedző masina, amely ötvözi a virtuális valóság játékok erejét és a hétköznapi fitnesz berendezések előnyeit.

Tartsuk magunkat jó kondiban, miközben minden eddigi képzeletünket felülmúlóan jól szórakozunk. Valami ilyesmi járhatott az Icaros tervezőinek fejében, amikor megálmodták ezt a különleges eszközt. Az Icarost használva a hegyek felett repkedhetünk a virtuális valóságba, de a navigációhoz nem egy kézi kontrollert, hanem az egész testünket kell használnunk. Mozgásunkat a berendezésbe elhelyezett szenzorok közvetítik, mi pedig csak szárnyalunk zavartalanul a felhők felett fejünkön egy virtuális szemüveggel.

Az Icaros masinát egy kicsit nehéz megszokni, nem beszélve arról, hogy ránézésre elég butácskán néz ki a dolog. Mintha egy hatalmas kontrollerre feküdne rá az ember. A használatát illetően is nehéz lenne rásütni, hogy na akkor ezzel pontosan milyen izomcsoportok is erősíthetőek, de a koordinációt mindenképpen javítja. Ha pedig már kicsit megszoktuk, akkor nagyon kényelmes, intuitív és szórakoztató. Pont mintha egy sci-fi filmbe illő sporteszközt próbálgatnánk. Igaz, tekintsünk ezt előnyének vagy hátrányának, de azzal szemben, amit a neve sugall, lehetetlenség vele a naphoz repülni.

A tervek szerint az eszköz kompatibilis lesz a legtöbb kapható VR fejessel, beleértve a Samsung Gear VR-t, az Oculus Rift-et és a HTC Vive-ot. Hogy mikor és mennyiért lesz elérhető azt még homály fedi, de így tippre összeadnánk egy kondigép és egy VR szemüveg árát.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)