Jump to content

Igazi Gundam épült Dél-Koreában

2016. 12. 29. 14:22

Nem kell már sokat várni, hogy a Robotech sci-fi animációs sorozatához hasonló jövőkép beteljesüljön. Üdvözöljük együtt a 4 méter magas és másfél tonnás Method-2.

Megtette első lépéseit a Hankook Mirae Technology robotikai vállalat ember irányította szerkezete, melynek karjai egyenként 130 kilót nyomnak. A Method-2 képes leutánozni a vezérlője mozgását, így egyfajta óriás belebújós Hulk jelmezként is értelmezhető ez a gigantikusra cseperedett játék. Persze a koreai vállalat nem azért dolgozott ezen a két lábon járó monstrumon, hogy holmi játék legyen belőle (bármilyen jól is néz ki). A prototípus alapján készült robotok arra fognak szolgálni, hogy olyan extrém körülmények között dolgozzanak velük, ahol egyébként ember nem tudna, árulta el a phy.org-nak a cég elnöke, Yang Jin-ho.

Yang gyermekként arról álmodott, hogy egyszer megépíthesse saját robotját. Ennek az álomnak a megvalósításába 200 millió dollár értékű jent fektetett bele, de szemmel láthatóan megérte, mert az álma valóra vált. Alkotása életre kelt, mihez foghatót eddig csak filmekben és rajzfilmsorozatokban láthattunk.

Egy ilyen robot számos helyen és célból alkalmazható, ha csak a puszta rakodási képességeit vesszük figyelembe. A katonaság például biztos nagyon örülne egy ilyen fegyverhordó gépezetnek. Mindenesetre magával Method 2-vel nem fogunk terepen találkozni még egy jó darabig. Helyette a gigászi gépet mérnökök fogják használni a technológia továbbfejlesztéséhez.

(Forrás: phys.org Kép forrása: phys.org)