Jump to content

Arcod, mint egy enyhén fűszeres grilltál

2016. 12. 24. 10:00

Mondták már, hogy olyan a képed, mint egy adag csípős csirkehús egy liter kólával? A KFC legújabb bizarr ötlete egy olyan masina, amely pofára adja a rendelést. Ez ám az igazi mersz vagy felelsz randi helyszín.

A KFC-től nem idegen, hogy egészen kreatív ötletekhez nyúljon azért, hogy túl tudjon adni néhány extra pipi popon és szárnyacskán, de most aztán tényleg odatették magukat a legújabb fogásukkal.

Nem, nem egy spéci fűszerezésű új szendvicsről van szó ezúttal, sokkal inkább egy érdekes tech kütyüről. A vállalat kínai divíziója és a Baidu együtt létrehozott egy intelligens éttermi masinát, amely a kedves vendégek külseje alapján tesz rendelési javaslatokat.

A gép képes figyelembe venni a vendég életkorát, nemét, arckifejezéseit, hogy a lehető leginkább passzoló csirkés finomság elfogyasztásához vezesse. Például egy 20as éveiben járó fiatalember sokkal nagyobb valószínűséggel kap javaslatot egy nagy menü és egy óriás szóda elfogyasztására, mint egy 75 éves nagymama, aki reggel nyolckor tér be falatozni.

Ezek persze csak javaslatok, nem kell feltétlen azt, illetve csak azt fogyasztani, amit a gép felajánl. Kicsit inkább olyan ez, mint amikor megkérdezzük a pincért, hogy ő mit javasol, vagy a szakács napi ajánlatát kérjük. Sőt, egy jó törzshelyhez hasonlóan a KFC gépe emlékezni fog a legutóbbi rendelésünkre és már eleve a jól bevált kedvencünket kínálja.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com)