Jump to content

A Lucid Motors leleplezte az új luxus EV autóját

2016. 12. 15. 14:00

A Los Angeles-i autókiállításon elhintett részletek után végre debütált a Lucid Motors legújabb luxus elektromos szedánja, az Air.

Ez a négyajtós csoda a 100 000 dollár felett keresgélők szemét ütheti meg. Nem csak a Tesla legújabb autóit akarja lenyomni vele a Lucid Motor, de még a tradicionális gázüzemű autóknak, mint a BMW 7-es szériája, vagy a Mercedes-Benz S osztályú autóinak is komoly ellenfele lehet. Hogy hogyan? Egy 100 kWh teljesítményű akkumulátorral szerelt ez az autó, akárcsak a Tesla jelenlegi Model S, de terveznek 130 kWh kivitelt is kínálni. Ez még így nem nagy szám, de itt jön a csavar. a Lucid és partnere a Samsung SDI állítása szerint az Air egyetlen feltöltéssel 400 mérföldet (~644 kilométert) képes megtenni.

A cég elmondása alapján az Air telis tele van mindenféle luxussal, olyanokkal, amiket sportautóknál szokhattunk meg. Amikor a teljesítményről van szó, akkor mindenegyes elektromos motor 600 lóerőt képes kipréselni magából. Ez az erőmű össze lett kötve a HVAC és felfüggesztési rendszerrel a jármű elején. A motorok kombinált ereje 1000 lóerő. Két és fél másodperc alatt képes elérni a 60 mérföld per órás sebességet.

Az Air ráadásul technikai szempontból fel lett készítve önvezető autónak. Lidar, radarok, kamerák és az összes szükséges szenzor beépítésre került a járműbe. Néhány önvezető funkció elérhető is lesz rögtön, de a legtöbbre várni kell. Mint a legtöbb mai luxusautónak, az Air-nek is van saját applikációja, de akár összeköthetjük az Amazon Echo készülékkel a távoli irányításhoz, vagy megkérhetjük Siri-t, hogy legyen olyan szíves.

A Lucid szerint a jelenlegi modell az opcionálisan választható kiegészítőkkel több, mint 100 000 dollárba fog fájni a leendő szerencsés tulajdonosoknak, de később terveznek egy konszolidáltabb 65 000 dolláros modellt a piacra dobni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: lucidmotors.com)