Jump to content

A legnagyobb nevek a VR bizniszben összefognak

2016. 12. 13. 12:00

Vajon mi lehet az, amiért a Google, az Oculus, a Sony, a HTC, a Samsung és az Acer leül egy közös asztalhoz? Ez kérem nem más, mint a VR ipar szabványainak lefektetése.

A világ legnépszerűbb VR headset gyártói álltak össze egy nonprofit szervezet megalapításáért. Ez a szervezet a Global VIrtual Reality Association vagy röviden csak a GVRA. Az újonnan alapított szervezet célja elősegíteni a VR technológia felelős fejlesztését és adoptációját. A szervezet tagjai ennek fényében fognak fejleszteni és megosztani mindazt, ami hitük szerint a legjobb az iparnak. Az alapító tagok további célja maximálisan kiaknázni a platformban rejlő potenciált.

Annak ellenére, hogy a Microsoft HoloLens technikailag AR készülék, mégis furcsa az látni, hogy kimaradtak ebből a csoportosulásból. Az is kicsit különös és elgondolkodtatásra sarkalhat, hogy eme nemes kis csoportosulásnak kizárólag a hardvergyártók a tagjai. Remélhetőleg a GVRA hamarosan további új tagokkal fog bővülni az iparágból, beleértve olyanokat, akik ugyancsak hatással lehetnek az egészségünkre a virtuális valóságon keresztül.

(Forrás: gvra.com Kép forrása: engadget.com)